رپورتاژ

راه حل‌های پخت گچ

بهترین نوع پخت گچ، به صورتی که توضیح داده شد، سیستم دو پخت است. در این سیستم دو کوره وجود دارد که در مرحله ی تغذیه، سنگ گچ بر اساس دانه بندی ای که دارد جداسازی شده و به یکی از این کوره ها می ریزد. کوره ی مخصوص پخت سنگ های درشت، هایبرن نام دارد که حرارت بالاتری جهت پخت سنگ دارد. کوره ی مخصوص سنگ های ریز، لوبرن نام دارد که حرارت کمتری دارد. این سیستم بهترین و استانداردترین سیستم پخت گچ می باشد اما برخی از کارخانه ها یک کوره دارند و سنگ گچ با هر دانه بندی ای که باشد در همین کوره جهت تولید مواد اولیه دیوار گچی پخت می شود. مدیران کیفیت این نوع کارخانجات باید دقت نمایند که در صورت زیاد بودن دمای کوره، سنگ گچ های درشت نیم هیدرات می شوند اما سنگ گچ های ریز تمام آب ترکیبی خود را از دست داده و اصطلاحاً می سوزند و گیرش گچ تولیدی پایین می آید. در صورت کم بودن دمای کوره نیز سنگ گچ های ریز به خوبی پخته شده و نیم هیدرات می شوند، اما دمای کافی جهت پخت سنگ گچ های درشت وجود نداشته و لایه های داخلی آن ها به صورت دو آبه باقی می مانند که اصطلاحاً به این نوع گچ ها، گچ خام گفته که بسته به ابعاد دیوار گچی در دیوار های پیش ساخته گچی نیز استفاده می شود. لذا مجدداً گیرش گچ تولیدی پایین می آید. همچنین آسیاب نیز نمی تواند این سنگ گچ ها را به خوبی آسیاب نماید. بنابراین واحد آزمایشگاه باید با توجه به سیستم تولید، کیفیت سنگ گچ، دما و رطوبت هوا، اپتیمم حرارت برای به دست آوردن بهترین پخت را بیابند.

دستیابی به پخت و کیفیت بهتر

علاوه بر موارد ذکر شده، موارد دیگری نیز در پخت بهتر سنگ گچ و قیمت دیوار پیش ساخته گچی و همچنین دستیابی به کیفیت بالاتر باید مد نظر قرار گیرند:

۱ – نوع شبکه بندی داخل کوره

۲ – شیب کوره

۳ – سرعت چرخش کوره

۴ – مدت زمان پخت (مدت زمانی که به طول می انجامد تا سنگ گچ طول کوره را پیموده و خارج گردد)

۵ – کیفیت سنگ گچ ورودی

۶ – انتخاب اطلق سوخت (پیش کوره یا هات گاز) مناسب جهت فروش دیوار گچی ضد آب

۷ – انتخاب مشعل مناسب

۸ – عایق بندی کوره ها

۹ – استفاده از تجهیزات مناسب و به روز در خط تولید

۱۰ – به کارگیری پرسنل مجرب در خط تولید و آزمایشگاه

۱۱ – تجهیز آزمایشگاه با وسایل استاندارد و کالیبره شده

۱۲ – آموزش مداوم پرسنل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

59 + = 66

بستن